De mannelijke problemen van Gijs

door Joost Oosterwijk januari 21, 2021 2 Leestijd

Onuitgeslapen kijk ik deze ochtend in de spiegel van mijn net verbouwde badkamer, de slaap zit nog in mijn ogen, maar ondanks dat zie ik op steeds meer plekken plukjes haar verschijnen die daar nog nooit hebben gezeten. Tja, denk ik, wat doe je eraan en gedachteloos draai ik de douchekraan open. Na een lekkere verwarmende golf van water op mijn lichaam kom ik spontaan op het idee om mijn haar weer eens te gaan wassen. Ik graai met m'n ogen dicht naar de plek waar normaal gesproken mijn fles staat. Shit…, die lekkere shampoo is op, wat nu? Met enige aarzeling knijp ik zachtjes in de shampoo fles van mijn vrouw, de ietwat zoete rozenblaadjes geur dringt mijn neus binnen.


Lul..!, denk ik
Hoofdschuddend begin ik mezelf te wassen, zonder verder enige aandacht aan mijn haar te besteden. Na mezelf te hebben afgedroogd en in een frisse boxershort voor de tweede keer naar m'n spiegelbeeld kijk, vallen mijn ogen op een volle en onverzorgde baard. Daar kan ik zelf wat aan doen, denk ik meteen. Ik pak de trimmer en probeer met een zelfverzekerde blik mijn barber na te doen. Na een combinatie van wat gestuntel en zelf aangeleerde skills kijk ik hoopvol in de spiegel. Als de badkamer niet net was verbouwd, dan was ik nu alvast met het slopen van de spiegel begonnen. Tijdens mijn barber imitatie is de baardlijn veel te hoog geworden en ziet het eruit als een 'amateur-doe-het-zelf' projectje. Lul..! denk ik, kan ik dan helemaal niets zelf? Gelukkig heb ik nog een fijne baard balm op de plank staan en wrijf het goedje soepel in mijn mislukte baard.

Op aarde geland
Ik trek de haren overdreven naar beneden om de hoge haarlijn iet wat te verbloemen, zonder al te veel succes overigens. 'Kom je ontbijten schat?' hoor ik van beneden. Ik schraap nog snel de laatste lik pomade uit het potje en style mijn warrige look soepel naar een strak koppie te lang haar. Routinematig spuit ik nog wat parfum uit mijn, nog enige, gevulde fles en ren de trap af. Nadat ik mijn vrouw goedemorgen heb gekust zegt ze: ' Wat ruik je weer lekker!' en ben ik mijn gestuntel van daarnet weer vergeten. Als vervolgens de nieuwslezer van de radio het woord avondklok laat vallen ben ik zonder één slok koffie te hebben gehad weer helemaal op aarde geland! Fris en helder bedenk ik me ineens: Hoe ga ik er toch voor zorgen dat ik, ondanks de lockdown, er elke dag goed op sta, want een compliment van mijn vrouw is natuurlijk de belangrijkste van de dag!   

Dit prachtige verhaal deelde Gijs met ons nadat hij zijn collectie verzorging's producten succesvol had aangevuld via barberwebshop.nl 

 


laat een reactie achter